Fehér szín az otthonunkban

A FEHÉR

"Az észlelés a nézőponton múlik, nem csak azon, amit látsz. A fehér fényben benne van a szivárvány minden színe, de nem látod, hacsak nem változtatsz azon, ahogyan nézed." Isteni sugallat c. film


Az Aura-Somában a fehér színnek a „tiszta” a megfelelője.

Ez hűen tükrözi, mi az a legfőbb tulajdonság, amit ennek a színnek tulajdonítunk. A ragyogó, friss hó, az angyalok, unikornisok, a menyasszonyi ruha, a hajnali harmatcsepp mind ugyanazt az üzenetet hordozza: tisztaság, ártatlanság, jóság, az őszinteség, átláthatóság, a rend(ezettség), a nyíltság, egyszerűség, tökéletesség. Jelentheti a Fényt, mely rávilágít a dolgokra, így a tudatosságot, rálátást, tisztán látást. Amikor zavarosnak tűnő dolgokat tisztázunk „tiszta vizet öntünk a pohárba”, hogy utána tiszta lappal indulhassunk.

54. Tiszta/Tiszta

Minden színt magában rejt, gondoljunk a prizmára, amely a fényt megtöri, s így láthatóvá válnak a szivárvány színei. Ám tükrözheti a színek hiányát is, így jelentheti egyszerre a mindent és a semmit. Mivel bármi és semmi is lehet, ezért jelentheti a mindent megmutatás mellett a rejtőzködést, az ürességet, a megtisztulással a sírást, vagy ki nem sírt könnyeket, szenvedést, sterilitást is.
Mint egy tükör, mindent visszatükröz.


A fehér otthon tisztaságot, eleganciát sugároz. Könnyű felhasználni, mivel jól illik a többi színhez, tágítja a teret. A túl sok fehér azonban, ha egyszerű, viszonylag jellegtelen formákkal társul, elég rideg, személytelen tud lenni.
  

Izgalmas hatást érhetünk el különböző textúrájú felületek kombinálásával. A ridegségét úgy is kiküszöbölhetjük, ha a festékhez csöppnyi vörös, sárga vagy barna pigmentet adunk. Az eredmény enyhén krémszínű, meleg fehér lesz.


A mennyezeten alkalmazva visszaveri a fényt és redukálja az árnyakat. A falakon semleges, tiszta hatású. A padlón semleges, de egyesekben bizonytalanságérzetet válthat ki akkor, ha a falak sötétebb árnyalatúak.


A fehér színt figyelmesen kell alkalmazni, pl. a lakás tájolásától vagy a térség éghajlatától függően. Legalkalmasabb kis helyiségeknél, ahol tartózkodni kell a színekkel való kísérletezéssel. Nem ajánlott az északi irányultságú szobák festésére, mert szürke hatást kelt.
A meleg színeket lágyítja, a hidegeket erősíti.

Akik ezt a színt választják otthonuk berendezésekor, azok többnyire vagy már letisztult személyiséggel rendelkező emberek, akik már tudatosak önmagukkal és az életük eseményeivel kapcsolatban, vagy éppen az ellenkezője mindennek: lehet, nem tudják, kik valójában, s mit mutassanak meg magukból.


Ha kérdésed van az üvegválasztással kapcsolatban, vagy tudni szeretnéd, mit jelentenek az üvegben található színek, és környezetedben is szeretnéd megjeleníteni azokat, lehetőség van konzultációs időpont egyeztetésére is IDE kattintva. Várlak szeretettel. 

Molnár Mária
enteriőrtervező - színtanácsadó

Megvásárolható fehér tapéták a Dekoráció menüpontban találhatók.