Fény és árnyék


B100 Tiszta-Mélymagenta

FÉNY ÉS ÁRNYÉK


  

„A fény mellé kell az árnyék, különben az általános ragyogás mindenkit megvakít. A jó mellett szükség van a rosszra, mert nélküle a "jóság" megszűnik létezni, hisz nincs semmi, amihez képest "jók" tudnánk lenni.”

Böszörményi GyulaAz Aura-Soma a fény színein, a szivárványon keresztül közelíti meg a világot, az embereket, éppen ezért a fekete és a fehér helyett (amik pigment színek, festékek) fényről és árnyékról beszélünk. A fehér a tisztának felel meg, a fekete a mélymagentának, mert ez a legmélyebb árnyalata a rendszernek.


  
A mély árnyalat a fénynélküliséget, az árnyékainkat szimbolizálja, melyekkel nem szívesen nézünk szembe, hiszen a legmélyebb félelmeinket rejti. Ebben a színben minden benne van, a még meg nem nyilvánult lehetőségeket rejti magában, a minden és a semmi egyszerre.

A tiszta/mélymagenta kombinációban azon van a hangsúly, hogy merjünk fényt világítani azokra a tulajdonságainkra, melyeket nehéz meglátnunk önmagunkban. Segít tisztázni érzéseinket és az önmagunkkal való szembenézés folyamatát.
A Hattyú - Szépség, átalakulás:
A hattyú fényt, kecsességet, nőiességet, szépséget, tisztaságot, szeretetet, költészetet, táncot, zenét, őszinteséget testesít meg. A női – férfi erőt, víz-tűz egyesülését szimbolizálja, ezáltal a tökéletességet, az egységet jelképezi. A kelták számára a lelket és annak halhatatlan magját jelenítette meg.
A hattyú a lélek átalakulásának medicináját adja a maga tiszta állapotában. Mélyebb kapcsolatba vezet a bennünk lévő halhatatlan oldalunkhoz. Szépséget, finom érzéseket, kecsességet, nőiességet közvetít, ezáltal megtanít arra, hogyan bontakoztassuk ki ezeket az erőket életünk során, és hogyan vehetjük észre őket. Megmutatja, hogyan örülhetünk saját magunknak, és hogyan szerethetjük meg önmagunkat.


Apránként segít abban, hogy megvizsgáljuk, és magunk mögött hagyjuk azt, ami nem felel meg igaz természetünknek, hanem a környezetünk hívta életre, és bepiszkította lelkünk köntösét.
A hattyú ismeri az átmeneteket, az életben lévő árnyékokat és a halált, valamint a sötét árnyékterületek szépségét és erejét.”
Részlet Az állatok ereje c. könyvből
Néhány inspiráció azoknak, akik kedvelik a fekete-fehér összeállításokat: