Lila-Türkiz a térben

Lila-Türkiz


A lila – türkiz kombináció nagyon spirituális üzenetet hordozhat, hiszen az ember energetikai rendszerében mindkét szín a szívcsakra fölötti területen található, ami jelzi, hogy nem az anyagi, hanem a szellemi, magasabb rendű dolgokkal hozhatók összefüggésbe.A lila a koronacsakra színe, a meditáció, a spiritualitás, a gyógyítás és a változás, átalakulás színe. A türkiz a szív- és a torokcsakra közötti területen helyezkedik el, mutatva, hogy itt a kommunikáció és az érzelmek egyaránt fontos szerepet kapnak, illetve sok köze van a dimenziók közötti átjáráshoz is. Több civilizáció és nép számára, köztük az indián sámánok között is a türkiz szín és kő szent volt, úgy gondolták, hogy a Szellemet szimbolizálja, erősíti az intuíciót, mélyíti a meditációt.


Aki vonzódik a lila – türkiz színkombinációhoz, annak a választás azt mutathatja, hogy az illető keresi saját magát, az identitását, hogy ki ő valójában. Lehet, hogy ennek az útkeresési folyamatnak az elején áll, s lelke mélyén vágyik a változásra, vagy éppen már változást idézett elő életében a belső egyensúly megtalálása érdekében. A változás, átalakulás időszaka arra inspirálhat minket, hogy kreativitásunkat jobban kifejlesszük, nyissunk a spirituális dolgok felé. Ebben a folyamatban a meditáció, a belső hangunkra figyelés sokat segíthet.Sokan félreértelmezik a lilát, azt mondják, a kielégületlen nők színe, pedig erről szó sincs.  Mivel a lila a vörös és a kék keverékéből áll össze, ezért a női(vörös) és férfi(kék) energiák egyensúlyát jelenti. A szivárvány utolsó színeként egyfajta befejezést vagy változást jelenhet, talán ezért a változókorúak kedvelt színe, s a sztereotípia kialakulása.  


Hálószobába nagyon ideális lehet, nyugtató árnyalatival mélyen ellazíthat. Nappaliban, egyéb helyiségekben erősebb tónusokkal is próbálkozhatunk, de a megvilágításra figyeljünk, mert a lila szűkítheti a teret.Dominic Crinson angol tervező egyedi csempéi