B 004
Sárga-Arany

A NAPFÉNY


„Egy bölcs ember úgy éli az életét, hogy cselekszik, nem pedig a cselekvésről gondolkodik.”         
 Carlos Castaneda


Ezekben a szürke és színtelen napokban jóleső a szemnek ez az örömteli színkombináció, mely az Aura-Somában a 4-es számú "Napfény" üveg.


A Napfény üveg a testen belüli energiarendszer harmadik központjához, a napfonat csakrához tartozik, ami az ön-magunkkal való kapcsolat, az önérték központja. A sárga-arany kombináció témái a gondolkodás, a tanulás, a tudás, a tapasztalat és a bölcsesség; lelki szinten az önkétely, a félelem, a zavarodottság (hogy merre is menjünk tovább, hogyan döntsünk), az önbizalomhiány, az önmagunk és mások feletti ítélkezés.


A sárga és az arany árnyalatoknak a használata segíthet depresszió esetén is, fényt hozhat számunkra, melegséget és tudatosságot, amennyiben hajlandók vagyunk magunkba visszavonulni – tisztába jönni az értékeinkkel, értékrendünkkel, azzal, kik is vagyunk valójában. Ez a belső munka segíthet, hogy képesek legyünk a cselekvésre, merjünk tapasztalni, kipróbálni dolgokat, s így végső soron életünk irányítójává válhatunk.


* Holistic Home ötlettár *
Ezeknek a folyamatoknak a támogatására alkalmazhatjuk a sárgát és az aranyat környezetünkben is. Mivel hívogató és meleg szín, ezért bármilyen helyiségben kiváló, elsősorban könyvtár, tanuló és dolgozó szobában ajánlott, ahol mentálisan stimuláló hatása van, segíti a tanulást, a gondolkodást. Jó választás lehet még a nappaliban és a konyhában is. A túl sok és erős sárga szín egót erősítő, folyamatos ellenőrzési hajlamot kiváltó és vitákat generáló energia lehet.