B 018
Sárga-Lila

Kitekintett a komor éjszakába, váratlanul előbukkant a felhők mögül a hold és fényes, jóindulatú ábrázata mintha azt súgta volna: "Vigasztalódj, kedves lélek! A felhők mögött mindig világít a fény!"
Louisa May AlcottA Hold az éjszaka bolygójaként minden időkben egyfajta misztikusságot jelentett az emberek számára, az ősi időkben istenségként tisztelték, félték őt. A holdfázisok révén a változással kapcsolatos, a női ciklushoz kötődően női princípiumként ismert a legtöbb kultúrában. Az óind hagyományban az „égi világ kapuja”, melyen át az elhunytak belépnek az égbe, így az életből a halálba vezető utat jelképezte, a buddhizmusban a béke, a tisztaság szimbóluma. A hold minőség jellemzői a passzivitás, az átalakulás, az örök emberi megújulás, hozzá kapcsolódnak az érzelmek, az ösztönök, a lélek, a belső rezdülések, a tudatalatti, a képzelet, az álom.  A termékenység és ebből kifolyólag a befogadás jelképe is egyben.


Az aura-soma színrendszerében a Hold üvegéhez tartozó színek a sárga és a lila komplementer párosa. Választástól függően mutathatja a harmóniára való törekvést, a bennünk lévő változások tudatosítását, amikor világosan tudjuk, tisztában vagyunk azzal, hogy mély változásokra, transzformációra vágyunk az életünkben.
Ugyanakkor az ezekkel kapcsolatos félelmeinket is tükrözheti, amikor ésszel akarunk megoldani olyan dolgokat, amelyeket inkább ösztöneinkre hallgatva kellene. A változástól való félelem mindannyiunkban benne van, de ha sikerül szembenéznünk vele, az hatalmas erőt, örömöt adhat a további utunkon.


Akiknek ilyen jellegű megéléseik vannak, és vonzódnak ehhez az összeállításhoz, azoknak segítséget jelenthet, ha akár kisebb- nagyobb felületen alkalmazzák környezetükben. A bátrabbak a falakon erősebb árnyalatot is használhatnak, de a hálóba inkább a pasztell árnyalatokat alkalmazzuk, annál is inkább, mert a lila a meditatív állapot, a pihenés, alvás elérésében is nagy segítségünkre lehet.