Türkiz+Magenta


Türkiz + Magenta

A türkiz és magenta kombináció az érzelmek kifejezésével áll szoros kapcsolatban. Használatával üde színfoltot, friss lendületet hozhatunk a lakásba, amely segíthet nekünk abban a folyamatban, hogy szembe merjünk nézni érzelmeinkkel, igaz önvalónkkal.


Ez a színválasztás egy átalakulási folyamatot tükrözhet, amikor valamilyen reménytelennek tűnő, nehéz érzelmi helyzet, csalódás megélése után a szívünkön keresztül kapcsolatba kerülünk az érzelmeinkkel.
Arra szólíthat föl, hogy eljött az idő, hogy újra szeressük és fogadjuk el magunkat, engedjük el a bennünk lévő haragot, dühöt és bocsássunk meg másoknak és magunknak is, mert ez a szabadság igazi kulcsa.
Amikor már nem ragaszkodunk a kapcsolatainkban, hanem teret adva egymásnak szabadon kifejezzük, megéljük magunkat a szeretet által, akkor a függőség helyett a függetlenséget választjuk. Mindezt nem önző, hanem igaz módon. Rájövünk arra, kik vagyunk valójában és ez erőssé tesz minket. Ilyenkor úgy érezzük, minden a helyére került, épp jókor, jó helyen, benne vagyunk az áramlásban, mert a korlátozó energiáktól mentesen spontánul tudjuk élvezni az életet. Ki tudjuk fejezni érzéseinket, ahelyett, hogy elnyomnánk azokat, és nem határolódunk el a szeretettől. De ehhez az kell, hogy először önmagunkkal merjünk őszintén, félelmek, hazugságok nélkül szembenézni.
Az önvizsgálat segít megtudni, mit akarunk. A folyamat végén, igaz módon, lelkünk legmélyéről, szeretettel tudunk megnyilvánulni, kommunikálni akár szavakon keresztül, akár művészi eszközökkel, a festészet, a zene, írás vagy a tánc segítségével.
A szabadság ilyen megélésében a sok gondolkodás helyett inspiráltan cselekszünk, teret adva az intuíciónknak, az isteni vezetésnek, ami a magenta szín energiájában jelenik meg. Ez a szín mutatja az új kezdetet a belső szabadság megélésével és az önkifejezéssel kapcsolatban. Ilyenkor odafigyelünk az élet apró részleteire, szépségeire, a dolgok minőségére.

Ha valaki a 45-ös, türkiz/magenta üveghez vonzódik, arra jellemző lehet, hogy érzékeny személyiség, akit az ösztönei vezérelnek. Képes szeretetet adni és kapni, de gondjai lehetnek az önkifejezéssel kapcsolatban és ragaszkodhat a múlthoz. Az üveg használata segít visszaállítani a kreatív áramló állapot, erőt ad, hogy képesek legyünk átértékelni mindennapi gondjainkat, abban is támogat, hogy felvállaljuk, kifejezzük érzelmeinket, és hogy át tudjuk magunkat adni a szerelemnek, mivel segít túljutni a szerelmi csalódásokon.

Arra az emberre, akiknek a 75-ös, magenta/türkiz párosítás tetszik jobban, jellemző lehet, hogy meleg és szeretetteljes ember, aki képes a szívéből kommunikálni, kreatív, és meglátja az apró részleteket. Elképzelhető, hogy hajlamos az érzelmi manipulációra. Lehet, hogy sok sérelmet hurcol magában, ami képtelenné teheti, hogy szeressen. Az üveg használata kibontakoztatja a bennünk rejlő lehetőségeket, segít megszabadulnunk hamis illúzióinktól, kiszabadít az áldozat szerepkörből, nyugtató hatású. Megkönnyíti az áramlással való haladás lehetőségét. Ráébreszt, hogy mivel minden folyamatosan változik, nekünk is alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez. Mélyebb megértést hoz főleg a családi kapcsolatok terén.

Környezetünkben alkalmazva ezek a színek segíthetik a bennünk lévő szeretet felszabadítását, és hogy ki tudjuk fejezni, meg tudjuk élni önmagunkat egyedül is és kapcsolatainkban egyaránt.

A képen látható textilek megvásárolhatók: http://www.sova.hu/

Akinek tetszenek ezek a színek, de még ennek a folyamatnak az elején tart, a kisebb tárgyakon, párnákon, függönyön alkalmazza ezeket az árnyalatokat, illetve a hálószoba színvilágában jelenjen meg ez a kombináció. Később akár a nappali falain vagy más, nagyobb felületeken, szőnyegen is használhatók a cél elérésének érdekében.
Tegyünk, cselekedjünk a szabadságunkért! 

A képen látható textilek, szőnyegek megvásárolhatók: http://www.sova.hu/