Vörös szín a térben


VÖRÖS SZÍN A TÉRBEN


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat – ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere. Ez a csodálatos filozófia, mely színes, illatos olajokat tartalmazó kis üvegek által képes felfedni előttünk legbelsőbb énünket, segít felismerni lelkünk színeit. Így a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.
Fény nélkül nem léteznénk, a nap sugarai éltetnek minket, azok a sugarak, melyekben benne van a szivárvány összes színe. Így azt is mondhatnánk, hogy színek nélkül nem tudunk, nem lehet élni, szükség van rájuk. Energetikai rendszerünk a csakrák révén szintén kapcsolódik a színekhez, mely ugyanazt a sorrendet követi, mint a szivárvány színei. Ebben a most induló cikksorozatban ezt a színsort követjük végig a vöröstől a magentáig.


A vörös szín a szivárvány első színe, így szorosan kapcsolható hozzá valaminek a kezdete, az első lépés megtételének fogalma. Rengeteg erő, energia, tűz és szenvedély rejlik benne, ezért gyakran olyan emberek kedvenc színe, akik szintén ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Ugyanakkor sokat segíthet azoknak, akiknek az életében ezek a minőségek alul működnek. A gyökér csakra révén a túléléssel, a fizikai világgal kapcsolatos dolgok tartoznak hozzá, de legfőképpen a szeretet fogalma. Mikor megszületünk ez a legmeghatározóbb tapasztalat az, ami a földön tart minket. És ha szeretet, akkor az édesanyával való kapcsolatunk is ide tartozik. Ugyanakkor a vörös szín témái közé sorolható az elutasítottság, a szeretetlenség érzése, a frusztráció, a harag, a düh. Ezeket a témákat érdemes végiggondolnunk akkor, amikor színválasztásunkban megjelenik a vörös. Ha irtózunk ettől a színtől, ugyanúgy hasznos lehet megvizsgálni az érzéseinket, és meggyógyítani az adott területeket a színek segítségével.
Az Aura-Soma 6-os számú Energia üvegben lévő olaj használata segít, hogy megérezzük a szeretet erejét, erősen energetizál, hasznos lehet kimerültség esetén, felfedi a szív vágyait, támogat, hogy többet tudjunk nyújtani kapcsolatainkban és gyógyítja a nehéz születésből adódó problémákat.
Erősen aktivizáló hatása miatt a vöröset elsősorban nappaliban, étkezőben használjuk. Előszobában a szívesen látottság érzését kelti, folyosókon továbbhaladásra ösztönöz. Hálószobában kisebb foltokban, kiegészítőkön jelenjen meg, mert különben alvásproblémák léphetnek föl. Ugyanakkor fokozza a szenvedélyt és szexi légkört teremthetünk egy-egy vörös gyertyával, párnákkal, takaróval. 


Ha kérdésed van az üvegválasztással kapcsolatban, vagy tudni szeretnéd, mit jelentenek az üvegben található színek, és környezetedben is szeretnéd megjeleníteni azokat, lehetőség van konzultációs időpont egyeztetésére is IDE kattintva. Várlak szeretettel. 

Molnár Mária
enteriőrtervező - színtanácsadó
www.holistichome.hu

Megvásárolható kiegészítők a Dekoráció menüpontban, mely folyamatosan frissül.