Narancs szín a térben

NARANCS SZÍN A TÉRBENA holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat – ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.

B26
A barátaink, kedvesünk társaságában eltöltött kellemes esték, a nevetésekkel, beszélgetésekkel fűszerezett ízletes vacsorák, a forró hangulatú táncos hétvégék mindenkiben az öröm érzetét keltik. Ez a narancs energiája. A vörös a születéshez, a családhoz, legfőképp az anyával való kapcsolatunkhoz fűződő energiája után a narancs a szocializálódási folyamatokról, a kapcsolatokról szól. Az az élettapasztalat áll mögötte, amikor kisgyermekként felfedezzük, hogy vannak rajtunk kívül más emberek is, akikkel kapcsolatba kerülünk bizonyos családból hozott minták alapján. Energetikai rendszerünkben a második csakra tartozik ehhez a színhez, az az energiaközpont, amely azokkal a dolgokkal áll kapcsolatban, melyek az életet édessé tehetik, amelyek örömet okoznak. Fontos szerepet játszanak itt az érzelmek, az élet érzéki élvezete, amelyhez már nem a túlélési ösztön kapcsolódik, hanem az öröm maga.
A narancs dinamikus szín a benne lévő vörös miatt, ezért az erotika és a szenvedély színe is. A társas kapcsolatok mellett a szex, az odaadás, a hatalom, a kreativitás, a nevetés, a mozgás, a tánc, a pénz fogalmai is mind hozzá kapcsolódnak. Mivel nagyon sok érzelem van benne, ezért a sérülékenység, így az érzelmi traumák, sokkok és a függőségek ugyancsak narancs témák.
Az Aura-Somában a narancshoz a 26-os üveg tartozik, mely oldja a sokkélményeket, és következményeit minden szinten. Eredményesen kezelhető vele a depresszió. Segít legyőznünk mély, megmagyarázhatatlan félelmeinket és segít megszabadulnunk testi, lelki függőségeinktől.


A narancs optikai hatása a térben szűkítő. Élénkítő hatása miatt mozgásra, aktivitásra serkent, ezért inkább a kiegészítők, párnák, dísztárgyak, gyertyák színében jelenjen meg. Nappaliban, tárgyaló termekben a kapcsolatok, kreativitás hangsúlyozása végett, a konyhában étvágygerjesztő hatása miatt alkalmazzuk ezt a színt.


Ha kérdésed van az üvegválasztással kapcsolatban, vagy tudni szeretnéd, mit jelentenek az üvegben található színek, és környezetedben is szeretnéd megjeleníteni azokat, lehetőség van konzultációs időpont egyeztetésére is IDE kattintva. Várlak szeretettel.

Molnár Mária
enteriőrtervező – színtanácsadó
www.holistichome.hu

Megvásárolható kiegészítők a Dekoráció menüpontban találhatók.