Sárga szín a térben


SÁRGA SZÍN A TÉRBEN


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után. 

A szivárványban a vörös és a narancs után a sárga jelenik meg. Az égen a Napot sárgának látjuk. Fénye nélkül nem tudnánk élni. Mikor beköszönt az ősz, és egyre szürkülnek a napok, sokan lehangolttá válnak. Így a sárga a fényt, az örömöt, nevetést, vidámságot, optimizmust is szimbolizálja életünkben. Az „ahogy kint, úgy bent” elve alapján a sárga a belső napunk is, a hasi erőközpontunk, melyhez az önértékelés, az önbizalom, az egó, az akarat témái kapcsolódnak. Ha ez az energiaközpontunk kibillent a harmónia állapotából, akkor félelem és önértékelési problémák, határozatlanság vagy akár zavarodottság illetve tanulási nehézségek léphetnek föl, a másik oldalról túlzott én központúság, irigység jelenhet meg.
Az Aura-Somában a sárgához a 42-es üveg tartozik, mely segít, hogy felelősséggel tudjunk dönteni. Megteremti a logikus gondolkodás és az érzelmek összhangját, megszabadít a félelmektől, erősíti a melegség és a gyöngédség érzését. Különösen jó a téli depresszió megelőzésére, vagy gyógyítására. Napfényt hoz az életünkbe, spontaneitást ad sok-sok örömmel. Az olaj használata hatásos vizsgák előtt.


A sárgával napfényt csempészhetünk a sötétebb, barátságtalanabb szobákba is, megvilágító, sugárzó ereje minden helyiséget világossá tesz. Optimizmusra sarkallhat, mivel pozitív hatása van a gondolkodásra. Stimulálja az intellektuális tevékenységeket, ezért dolgozó és tanulószobákba is jó választás lehet.

Ha kérdésed van az üvegválasztással kapcsolatban, vagy tudni szeretnéd, mit jelentenek az üvegben található színek, és környezetedben is szeretnéd megjeleníteni azokat, lehetőség van konzultációs időpont egyeztetésére is IDE kattintva. Várlak szeretettel.

Molnár Mária
enteriőrtervező – színtanácsadó
www.holistichome.hu

Megvásárolható sárga tapéták a Dekoráció menüpontban találhatók.