Oldal kiválasztása

Világos sárga

Ezekben a napokban érdemes tudatosítani a bennünk rejlő örömöt. Ebben az időszakban a világossárga szín segítségével elérhetjük, hogy tudatosan legyünk jelen és kapcsolódni tudjunk minden létezővel.

Amikor félsz, kinek a félelme van benned? Amikor ítélkezel, ki ítélkezik benned? A világossárga minőség olyan, mint egy elemlámpa, amivel bevilágítasz egy sötét szobába. Segít meglátni, amit amúgy nem vennél észre. Segít szembenézni az árnyékunkkal. Önmagadat ne kívülről figyeld, hanem légy ön-tudatos. Ha nem azonosulsz ezekkel a negatív érzelmekkel, az békét hozhat.

„Az önző én eltorzítja a valóságot, ezért csupán azt látjuk, amit látni szeretnénk. A világossárga energia megszünteti a csőlátásunkat, és elűzi szemünk elől a káprázatot. Segítségével a mindennapjaink során is képesek leszünk a jelenségek mögé látni, a felszín mögött megpillanthatjuk a lényeget. A világot olyannak fogjuk látni, amilyen valójában.

A kabbala azt tanítja, hogy a lényeg, mielőtt feltárulna, mindig elrejtőzik valahol. A mag elrejtőzik a földben, hogy fa nőhessen ki belőle. A gyermek az anyaméhben rejtőzik, mielőtt világra jönne. Kezdetben a teremtő igaz fénye és az élet végső igazságai is elrejtőznek. A mi feladatunk, hogy felfedjük őket, és visszahozzuk a fényt a világba, hogy a fájdalom, a szenvedés, a gyűlölet eltűnjön az emberi létből.”

Ezeknek a napoknak az energiája elősegíti a tudatosságunkat a teljes ásványi, növényi, és az abban élő lények világa felé is. Menj ki a természetbe, keresd a fákat, lásd meg az arcukat, hallgasd meg szavukat, mit mondanak. Légy egy kicsit fennköltebb, érezd át, hol a helyed emberként a létezők hierarchiájában.

Ha megértjük a világ és a természet törvényeit, megértjük azt is, hogy egy kozmikus rend részei vagyunk.

error: